Bezpieczeństwo COVID-19
Szanowni Państwo, w trosce o Państwa bezpieczeństwo w związku z sytuacją epidemiczną w Polsce, wprowadziliśmy dodatkowe zasady higieny i bezpieczeństwa.
Ośrodek przyjmuje na pobyt wyłącznie osoby zdrowe. W przypadku stwierdzenia wyraźnych oznak choroby jak uporczywy kaszel, złe samopoczucie, trudności w oddychaniu, temperatura ciała powyżej 37 stopni Gość i osoby mu towarzyszące nie zostaną wpuszczone na teren ośrodka. (Gość wypełnia oświadczenie o stanie zdrowia w związku z COVID-19)
Recepcja
- Przy stanowisku recepcyjnym może znajdować się tylko 1 Gość.
- Podczas meldunku informujemy Gości o obowiązujących procedurach bezpieczeństwa w obiekcie oraz prosimy o przyjęcie ich do wiadomości i stosowaniu się do wytycznych.
- Na wejściu do budynku znajduje się dyspenser z płynem do odkażania i prosimy Gości o dezynfekcję rąk przed rozpoczęciem procesu meldunku.
- Blat recepcji i inne powierzchnie ogólnodostępne są regularnie dezynfekowane przez pracowników
- Pracownicy Recepcji obsługują Gości w przyłbicach lub maseczkach oraz jednorazowych rękawiczkach.
- W recepcji dostępne są w sprzedaży maseczki, rękawiczki jednorazowe oraz płyny dezynfekujące.
- Klucze do pokoi są regularnie dezynfekowane po każdym Gościu.
Pokoje
- Dezynfekujemy każdy pokój bądź apartament po wyjeździe Gości przy użyciu profesjonalnego sprzętu w postaci ozonatorów. Wietrzymy pokoje oraz apartamenty po każdym pobycie przez co najmniej 15 minut .
- Każdy pokój lub apartament jest generalnie sprzątany , a wszystkie powierzchnie takie jak blat, klamki, włączniki, pilot do telewizora oraz wyposażenie aneksu kuchennego (lodówka, naczynia, zastawa) są dezynfekowane przez Naszych pracowników specjalnymi środkami odkażającymi.
- Pracownicy sprzątający pokoje wyposażeni są w przyłbice lub maseczki ochronne oraz jednorazowe rękawice.
- Przebywanie w pokojach osób niezakwaterowanych w obiekcie jest niedozwolone (brak możliwości odwiedzin przez osoby z zewnątrz).
- W toaletach oraz przed wejściem do jadalni zapewniliśmy dozowniki z płynem do dezynfekcji.
Śniadania
- W aktualnym etapie jadalnia funkcjonuje w ograniczonym zakresie. Wszystkie działania są zgodne z rozporządzeniami Ministerstwa Rozwoju, zaleceniami sanepidu / WHO / Ministerstwa Rozwoju / HACCP i procedurami wewnętrznymi obiektu.
- Śniadania serwowane będą do pokoju lub w Sali śniadaniowej oraz na dworze w naszym ogródku. Sztućce i zastawa będzie dokładnie wyparzana, każdorazowo po śniadaniu.
- Jadalnia jest codziennie ozonowana i wietrzona. Przed wejściem do części jadalnej udostępniamy dozowniki z płynem dezynfekującym, a Gości prosimy o dezynfekcję rąk .
- W przypadku stanu podgorączkowego i objawów chorobowych Gość nie może przebywać w Sali śniadaniowej.
- Pracownicy kuchni pracują w przyłbicach lub maseczkach ochronnych, jednorazowych rękawiczkach.
- Na terenie kuchni i zaplecza gastronomicznego udostępniamy dozowniki z płynem dezynfekującym a pracownicy regularnie myją i dezynfekują ręce oraz swoje stanowiska pracy.
- Regularnie odkażamy całą przestrzeń kuchenną.
- We współpracy z dostawcami dbamy o bezpieczeństwo dostaw produktów do części kuchennych.
- Wszyscy Pracownicy, mający kontakt z żywnością, przestrzegają zasad: BHP, HACCP, dobrych praktyk higienicznych i produkcyjnych, każdy z nich korzysta z odzieży ochronnej takiej jak zmienne obuwie, czepki, rękawiczki, maseczki.
- Na wejściu do pensjonatu oraz w ciągach komunikacyjnych mamy zainstalowane specjalistyczne żarniki dezynfekujące przestrzeń wspólną.
Basen
Woda w naszych basenach jest automatycznie dezynfekowana metoda chlorowa oraz przy użyciu profesjonalnych środków biobójczych. Dodatkowo zainstalowaliśmy lampę UV aby spotęgować bezpieczeństwo.